Lujatalo hankkii työmaille entistä turvallisempia kaiteita

Tiedote|17.10.2013

Lujatalo on syyskuussa tehnyt mittavan turvakaidehankinnan ja investoinut kymmenen kerrostalotyömaan turvakaide-elementteihin. Työturvallisuus on tärkeä osa Lujatalon johtamis- ja toimintajärjestelmää, ja se on etusijalla työmaiden laite- ja tarvikehankintoja tehtäessä.

Putoamiset ovat yksi merkittävä vakavia loukkaantumisia aiheuttava tapaturma ja niitä pyritään ensisijaisesti eliminoimaan rakenteellisin keinoin. Lujatalo Oy:n työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen on vakuuttunut nyt tehdystä turvakaideinvestoinnista: ”Valmiissa metallielementtikaiteissa kaikki turvatekijät, esimerkiksi jalkalistat, ovat jo lähtökohtaisesti paikallaan. Elementtikaiteet ovat siistit ja myös viestivät työntekijöille ja ohikulkijoille turvallisesta rakennuskohteesta. Jokainen työmaamme on käyntikorttimme, joten työmaan täytyy olla turvallinen.”

Turvallisuuden lisäksi uudet kaide-elementit ovat kestäviä ja tehokkaita. Kaiteiden kestoiäksi on laskettu 20 vuotta. Tehokkaiksi erikoisteräksestä valmistetut kaiteet tekee niiden kokoamiseen ja purkamiseen käytettävä aika. Puisiin kaiteisiin verrattuna kokoamiseen ja purkamiseen menee 30 – 40 % vähemmän aikaa.

Turvakaidejärjestelmät toimittaa Lujatalolle Machinery Oy, joka on vuonna 1911 perustettu koneiden ja laitteiden sekä teknisten tarvikkeiden maahantuontiin, markkinointiin, asennukseen, korjaukseen ja huoltopalveluihin erikoistunut suomalainen perheyritys.

Lisätietoja: Työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen, puhelin 044-585 2824, jukka.moilanen@luja.f

Sinua saattaisi kiinnostaa

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen

Lujatalolle uusia korjausrakentamisen hankkeita Helsingissä lähes 30 miljoonan euron edestä

Uusi Kalajärven koulu on valmis – kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026