Lujatalon työmaat pyörivät nyt tuulivoimalla

Tiedote|25.11.2014

Lujatalon työmaiden kilpailutettu sähkö tuotetaan jatkossa tuulivoimalla. Lisäksi tämän vuoden työmaasähkön kulutus kompensoidaan tuulivoimalla. Tuulivoimaan siirtyminen tukee Lujatalon ympäristötavoitteita vähentää toiminnassaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Tuulivoima hankitaan alkuperätakuita käyttäen, mikä mahdollistaa uusiutuviin energialähteisiin perustuvan sähkön hankinnan irrallaan sähköntoimituksesta ja sähkönmyyjästä. EU:n uusiutuvan energian direktiivin mukaiset sähkön alkuperätakuut takaavat hankitun määrän sähköntuotantoa uusiutuvilla energianlähteillä tuotetuksi.

– Tuulivoima on täysin päästötön ja uusiutuva energiantuotantomuoto, mikä tukee päämääriämme vähentää toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja minimoida näin hiilidioksidipäästöjä, kertoo Lujatalon ympäristöasiantuntija Pirkko Airaksinen.

Lujatalolla on sertifioitu ympäristöjärjestelmä (ISO 14001) ja yhtenä sen tavoitteista on parantaa työmaiden energiatehokkuutta. Energiatehokkuutta on parannettu mm. hankkimalla eco-työmaatoimistoja, tehostamalla työmaan lämmitys- ja sähköenergian käyttöä sekä suosimalla LED-työmaavaloja. – Etsimme myös aktiivisesti ratkaisuja alentaa työmaatoimistojen lämpötilaa öisin ja viikonloppuisin, kertoo Pirkko Airaksinen.

Sinua saattaisi kiinnostaa

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa

Lujatalo Oy ja Mestamaster Oy ovat tehneet puitesopimuksen

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen