Lujatalon vahva rakentaminen Kruunuvuorenrannassa jatkuu – nyt seitsemän kerrostaloa ATT:lle

Tiedote|04.06.2018

Lujatalo on solminut Helsingin Asuntotuotannon kanssa sopimuksen seitsemän kerrostalon rakentamisesta Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Hanke on Lujatalolle merkittävä, seitsemästä asuinkerrostalosta koostuva 254 asunnon kokonaisuus on arvoltaan 56 miljoonaa euroa. Hanke on jatkumoa Lujatalon vahvalle jalansijalle alueella. Lokakuussa 2018 valmistuu Lujatalon alueen viimeisin, kahdeksan kerrostalon hanke, sekin Helsingin Asuntotuotannolle.

Merellinen Kruunuvuorenranta on hyvin voimakkaasti kasvava asuinalue ja myös Lujatalo on vahvasti mukana alueen rakentamisessa.29.5.2018 tehty sopimus Lujatalo Oy:n ja Helsingin Asuntotuotannon kesken pitää sisällään seitsemän asuinkerrostalon rakentamisen Haakoninlahden alueelle. Kerrostaloista kolme on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n vuokra-asuntoyhtiöitä, joista yhteen valmistuu erityisasuntoja ja yhteistiloja kehitysvammaisille henkilöille. Loput kaksi yhtiötä ovat Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusyhtiö ja Asuntotuotannon hitas-rahoitteinen asunto-osakeyhtiö.

Sopimuksen myötä Lujatalon ja Helsingin Asuntotuotannon hyvä yhteistyö alueella jatkuu. Vuonna 2016 alkanut, kahdeksan kerrostalon ja parkkihallin Hopealaakson kortteli –yhteistyöhanke sijaitsee Haakoninlahden kohteen vieressä. Hopealaakso-kohteeseen valmistuu lähes 300 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa ja sen urakkasumma on 55 miljoonaa euroa. Kortteli valmistuu vaiheittain ja se on täysin valmis lokakuussa 2018.

Lujatalon Uudenmaan aluejohtaja Janne Mönkkönen on mielissään sopimuksesta, antaahan se merkittävän lisäyksen Lujatalon tilauskantaan. – On hienoa, että pääsemme jatkamaan hyvää yhteistyötämme Helsingin Asuntotuotannon kanssa. Yhteistyö on helppoa, ja kun tunnemme toistemme toimintatavat, etenevät asiat sujuvasti, Mönkkönen sanoo. Lujatalolla  lähes sama työmaahenkilöstökin siirtyy uuteen kohteeseen edellisen valmistuttua.

Helsingin Asuntotuotannon projektipäällikkö Salla Grönholmkertoo hankekokonaisuuden olevan hieno aloitus Haakoninlahden alueelle luoden sille korkeatasoisen ilmeen. Eri yhtiömuotojen asuntojen lisäksi toteutetaan kokonaisuutta palvelevaa yhteiskerhotilaa sekä tulevien asukkaiden viihtyvyyttä palvelevia liiketiloja.

Tämä Haakoninlahden aloituskortteli muodostaa portin Haakoninlahdenkadulle katualuetta rajaten ja Hason sekä asunto-osakeyhtiön tontit yhtyvät luontevasti länsipuolelle sijoittuvaan Saaristofregatinpuistoon. Kunkin yhtiön piha-alueelle toteutetaan valotaidetta Kruunuvuorenrannan alueen linjauksen mukaisesti.

Hankkeen rakentaminen aloitetaan kesäkuussa ja hanke on täysin valmis elokuussa vuonna 2020.

Lisätiedot:
Janne Mönkkönen
Uudenmaan aluejohtaja, asuntorakentaminen, Lujatalo Oy
+358 44 585 2092, janne.monkkonen@luja.fi

Kuva: ARK-House arkkitehdit Oy, Havainnekuva kohteesta

Sinua saattaisi kiinnostaa

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa

Lujatalo Oy ja Mestamaster Oy ovat tehneet puitesopimuksen

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen