X
Julkaistu: 09.05.2019

Hyvinkään Kipinä on syttynyt – peruskivi muurattiin 8.5.2019

Kipinä on Hyvinkään uusi lukio- ja opistorakennus, joka valmistuu marraskuussa 2020. Peruskiven muuraus -tilaisuudessa oli runsas joukko hankkeeseen osallistuvia. Peruskiven muuraus on tuhansia vuosia sitten Babyloniassa aloitettu tapa, jossa rakentamisen osallistuvat laittoivat ensimmäiset tiilet yhdessä paikolleen. ”Tässä urakassa voidaan puhua todellisesta kumppanuudesta, sillä jokainen ’muuraa’ osuutensa, mutta lopputulos syntyy yhteistyönä”, kiteytti Lujatalon aluejohtaja Lauri Porokka puheessaan.

 

Juhlapuheita pitivät myös kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen, Hyvinkään kaupungin sivistystoimen johtaja Pentti Halonen ja kansalaisopiston rehtori Mika Hakala. Puhujia yhdisti kipinöivä ilo uudesta Hyvinkään sivistyksen kehdosta ja alueesta, johon on rakentumassa hieno kokonaisuus: asema kivenheiton päässä, viereen monitoimihalli ja taakse rakentuu asuntoalue, jossa jo nyt 2000 asukasta.

Puheissa todettiin myös, että kuntien hyvinvointi ja menestys perustuu palveluihin. Ne kunnat, jotka pystyvät tarjoamaan hyviä palveluita, ovat vetovoimaisia ja tulevat menestymään. Kipinä tulee olemaan merkittävä vetovoimatekijä Hyvinkäälle ja kohtaamispaikka sen asukkaille.

Kipinän suunnittelu aloitettu jo 80-luvun lopulla. Nyt maanrakennus ja runkotyöt ovat hyvässä vauhdissa ja aikakapseli lieriö, jonka sisälle laitettiin historiallista aineistoa tämän päivän Suomesta ja Hyvinkäältä, muurattiin anturan paikkaan.

 

Rakennuttaja ja tilaaja                            Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu
Projektipäällikkö                                      Mikko Silvast
Arkkitehtisuunnittelu                                Arsatek Oy
Pääsuunnittelija                                       Arto Peltokangas
Rakennesuunnittelu                                A-Insinöörit suunnittelu Oy
LVI- ja sähkösuunnittelu                          Etteplan Finland Oy
GEO-suunnittelu                                     Ramboll Finland Oy
Rakentaja ja päätoteuttaja                      Lujatalo Oy

Julkaistu: 27.09.2021
Lujatalo, XAMK Kotka

Lujatalo on voittanut Kotkan uuden ammattikorkeakoulukampuksen urakan – urakan arvo on 40 miljoonaa euroa

Lujatalo ja Kymenlaakson Kampuskiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kotkansaarelle Kantasatamaan rakennettavasta Kotkan uudesta ammattikorkeakouluhankkeesta, XAMK Kotkan Kampuksesta. Hanke tulee valmistuttuaan täydentämään Kotkan kehittyvää satama-aluetta, jossa on jo ennestään käynnissä useita rakennushankkeita. Hankkeen rakennusteknisten töiden kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Lue lisää
Julkaistu: 22.09.2021

Lujatalon merkittävä hankekokonaisuus Espoon Holmanpuistossa viittä vaille valmis - 11 kerrostaloa ja koti lähes 500 asukkaalle

Espoon Puolarmetsän läheisyyteen on vuosien 2017-2021 noussut kokonaan uusi Holmanpuiston asuinalue, jossa Lujatalo on ollut yksi merkittävistä rakentajista. Alue profiloituu tehokkaasti energiaa säästävien ratkaisujen hyödyntämisessä, Lujatalolla on alueella nousemassa mm. muovitiekartta 2.0 -hanke yhteistyössä Premico Asuntorahaston Ky:n kanssa. 

Lue lisää
Lisää uutisia