X
Julkaistu: 12.08.2019

Lujatalo Oy urakoi Varkauden SOTE-keskus -elinkaarihankkeen

Perjantaina 9.8.2019 muurattiin juhlavin menoin Varkauden SOTE-keskuksen peruskivi. Paikalla muuraustilaisuudessa oli kunnanpäättäjiä, alueen vaikuttajia, yhteistyökumppaneita sekä rakentajia.

Lujatalon Itä-Suomen alueyksikkö rakentaa elinkaarihankkeena Varkauden uuden SOTE-keskuksen, johon tulee sijoittumaan muun muassa nykyiset kunnan tarjoamat polikliiniset sosiaali- ja terveyspalvelut, erikoissairaanhoidon osastohoito, kuntouttava osastohoito ja psykiatrinen perustason osastohoito sekä akuuttivastaanotto ja päivystys. Uusi SOTE-keskus nousee nykyisen sairaalan tontille Kommilan kaupunginosaan, kauniiseen järvimaisemaan.

Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Seppo Lehto kertoi juhlapuheessaan uuden sairaalan olevan tulevaisuudeninvestointi, joka takaa puitteiltaan Varkauden ja lähikuntien asukkaille mahdollisuuden saada tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelut yhdestä paikkaa. – Investointi takaa myös talomme ammattilaisille toimivat uudenaikaiset tilat. Investointi turvaa omalta osaltaan ammattitaitoisen työvoiman saannin ja pysyvyyden, Lehto painotti.

Itä-Suomen aluejohtaja Heikki Jalkanen korosti puheessaan hyvän ja rakentavan yhteistyön merkitystä hankkeessa. Jalkanen osoitti erityiskiitoksen sairaalahankkeen projektipäällikkö Jukka Koskiselle yhteistyöstä sekä molemmin puolisesta kiinnostuksesta panostaa kehitystyöhön parhaiden lopputulosten löytymiseksi.

Lisäksi tilaisuudessa kuultiin Pohjois-Savon maakuntavaltuuston ja Varkauden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäen juhlapuhe.

SOTE-keskuksen rakentaminen on aloitettu huhtikuussa 2019 ja sairaalan on määrä olla valmiina vuonna 2021.
Hankkeen rakentamiseen liittyvää uutisointia voi seurata: https://www.varkaus.fi/terveyskampus/esittely

Pääkuvassa 12 peruskiven muuraajaa vasemmalta oikealle: Riitta Jämsä, Juha-Pekka Ketola, Kati Hynninen, Raimo Koikkalainen, Aimo Karinen, Seppo Lehto, Kari Rajamäki, Ari Tykkyläinen, Ari Jokelainen, Reijo Takkinen, Heikki Jalkanen ja Jukka Koskinen.


Aikakapseliin sijoitettiin historiallista aineistoa kuten kolikoita, päivän sanomalehti, tilaisuuden ohjelma sekä puheet.


Sairaala nousee kauniille paikalle järvimaisemaan.


Projektipäällikkö Jukka Koskinen toivotti vieraat sydämellisesti tervetulleiksi.


Havainnekuva SOTE-keskuksen sisääntulosta

 

Lisää uutisia