Lujatalolle merkittävä sairaalahankkeen voitto

Tiedote|04.02.2020

Lujatalo on voittanut Carea-Sairaalat Oy:n Kouvolan Ratamokeskus-sairaalahankkeen rakennusurakan. Hankkeen arvo on yli 60 miljoonaa euroa. Sairaalan rakentaminen alkaa heti ja se on määrä ottaa käyttöön vuonna 2022.

Aiemmin syksyllä Carea-sairaaloiden hallitus valitsi Lujatalon uuden sairaalakeskuksen kehitysvaiheen kumppaniksi. Perjantaina 31.1.2020 se valitsi pääurakoitsijaksi Lujatalon. 

Ratamo-sairaalakeskus rakennetaan Kouvolan liikekeskustan pohjoispuolelle. Valmistuttuaan se korvaa Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevan Pohjois-Kymen sairaalan. Ratamoon tulee muun muassa päivystys ja 115 vuodepaikkaa sekä hammaslääkärin vastaanotto. Päivystys tulee ensimmäiseen kerrokseen, samoin kuin kuvantaminen ja laboratorio sekä keittiö- ja ruokailutilat. Toisessa kerroksessa on toimenpide- ja hoitotilat. Vuodeosastot tulevat kolmanteen ja neljänteen kerrokseen. Potilashuoneista puolet on yhden hengen huoneita ja loput kahden hengen huoneita. Jokaiseen huoneeseen tulee oma wc- ja kylpyhuone.

Ratamon rakentamisesta vastaa Kymsoten sataprosenttisesti omistama Carea-Sairaalat. Uusi sairaalakeskus valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä, ja se otetaan käyttöön vuoden 2022 alkupuolella.

Lujatalon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Mikko Seppä on hyvin tyytyväinen alkavasta suurhankkeesta. – Ratamo tuo Kaakkois-Suomen alueelle hyvän työkannan kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Työmaaorganisaatio on kasassa, nyt ryhdymme tositoimiin, Seppä iloitsee.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, aluejohtaja Mikko Seppä, mikko.seppa@luja.fi, 044 585 2688

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jussi Tanhuanpää valittiin Lujatalon ja Lujabetonin hallituksiin

Pyörön päiväkodin rakentaminen käynnistyy

Monipuolinen liikerakentaminen on Lujatalon ydinosaamista