X
Julkaistu: 15.08.2020

Päijät-Hämeen keskussairaalan RV7-vaiheen peruskivi muurattiin perjantaina 14.8.2020

Perjantaina 14.8. muurattiin juhlavin menoin Suomen toiseksi suurimman keskussairaalan, Päijät-Hämeen keskussairaalan rakennusvaiheen seitsemän (RV7) peruskivi. Paikalla tilaisuutta juhlistamassa oli kunnanpäättäjiä, alueen vaikuttajia, yhteistyökumppaneita sekä rakentajia. Valtiovallan tervehdyksen toi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Lujatalo toimii pääurakoitsijana Lahteen nousevan uuden Päijät-Hämeen keskussairaalan hankkeessa. Nyt rakennettava uudisrakennus korvaa nykyisen 1976 valmistuneen sairaalarakennuksen vanhoja osia. Uutta toimitilaa rakennetaan yhteensä noin 33 600 neliötä.

Rakentaminen käynnistyi elokuun alussa 2019 purku- sekä maanrakennustöillä. Lujatalon työpäällikkö Sami Sairanen kertoo, että rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan, mikä on ollut Lujatalon työmaahenkilöstölle iso voimainponnistus. Paikallavalurungon rakentaminen ahtaissa tiloissa nykyisen, toiminnassa olevan sairaalan vieressä vaatii kaikilta venymiskykyä sekä ammattimaista aikataulun ja logistiikan hallintaa.

– Työmaalla on kova tekemisen meininki. Korona on tuonut oman haasteensa, ja osaltaan luonut ylimääräistä työmaalle, mutta sekin on sujunut hyvin, kun kaikki tietävät, että asiat oikein tekemällä työmaa pysyy käynnissä, sanoo Sairanen.

– Yhteistyö rakennuttajan kanssa on sujunut alkumetreiltä saakka todella upeasti ja saumattomasti. Kaikesta näkee, että olemme tekemisissä erittäin kokeneiden ammattilaisten kanssa. On mahtava tehdä yhteistyötä osaavan organisaation kanssa, Sairanen kiittää.

– Sairaalahankkeen monimuotoisuudesta ja laajuudesta johtuen kaikkea ei ole mahdollista suunnitella ja sopia valmiiksi, vaan tarvitaan systemaattista projektinjohtamista ja ennen kaikkea inhimillistä yhteistyökykyä, kertoo Lujatalo Uusimaan tuotantojohtaja Marko Saloranta.

– Loistavan lähtökohdan hankkeelle luo se, että sekä meidän, että rakennuttajan avainhenkilöillä on sairaalarakentamisen kokemusta, osalla jopa yhteisestä hankkeesta. Tällaista osaamis- ja luottamuspääomaa on vaikea mitata. Se näkyy arjessa ratkaisukyvykkyytenä, ja se näkyy aikanaan lopputuloksessa, Saloranta sanoo.

Peruskivenmuuraustilaisuuden tervetuliaissanat toivotti Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen toi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. Rakennuttajan terveiset kuultiin Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän vs. toimitusjohtaja Timo Lounalta ja rakentajan tervehdyksen toi Lujatalon tuotantojohtaja Marko Saloranta.

Päijät-Hämeen keskussairaalan rakennusvaihe seitsemän on määrä valmistua kesällä 2022.

 

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, tuotantojohtaja Marko Saloranta, marko.saloranta@luja.fi, p. 044 585 2871
Lujatalo Oy, työpäällikkö Sami Sairanen, sami.sairanen@luja.fi, p. 044 585 2967

 

Julkaistu: 25.11.2021

Lujatalo on valittu toteuttamaan Vantaan vankilan lisärakennus

Lujatalo on voittanut Vantaan vankilan lisärakennuksen toteutuksen. Allianssimallina toteutettava lisärakennushanke on kooltaan noin 12 000 brm2 ja hinta-arvio on noin 56 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Senaatti‐kiinteistöt ja hankkeen käyttäjä on Rikosseuraamuslaitos (RISE). Lisäksi tehdään muutostöitä noin 1500 neliömetriä.

Lue lisää
Lisää uutisia