X
Julkaistu: 11.09.2020

Hyvinkään Kipinässä juhlittiin harjannostajaisia

Aurinkoisena syyskuun päivänä vietettiin Hyvinkään uuden keskuksen Kipinän harjannostajaisia. Päivän juontajana toimi JP Lehto ja aloituspuheen piti Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Mattila painotti puheessaan, että kahden lukion tuleva yhteinen rakennus Kipinä – jota kansanopisto täydentää – tulee lisäämään kaupungin vetovoimaa. – Tarvitsemme tähän aikaan näitä positiivisia signaaleja, että elämä jatkuu. Ja elämä jatkuu erityisesti meidän nuorissamme, joille tämä talo on tehty.

Kaupungin sivistystoimenjohtajalle Pentti Haloselle Kipinä on unelmien täyttymys.
– Tänään on hienoa olla paikalla todistamassa tätä. Aloitin vuonna 1991 Hyvinkäällä rehtorina ja jo silloin puhuttiin, että meille on tulossa uusi lukio. Nyt se on vihdoin totta. Meille tämä uusi tila on kilpailutekijöiltään aivan omaa luokkaansa: uudet, upeat tilat ja sijainti aivan radan tuntumassa.

Hyvinkään kaupungin tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja Marko Hytönen on ollut mukana Kipinän rakennushankkeessa läheisesti aivan alusta lähtien. Hytösen mukaan hankkeen lähtökohtana oli, että kaupunki haki siihen urakoitsijaa, joka kykenee toteuttamaan mittakaavaltaan ison ja vaativan hankkeen.
– Tämä on Hyvinkään mittakaavassa ykkösluokan kohde.

Lujataloon Hytönen on ollut erittäin tyytyväinen.
– Lujatalon hankkeeseen valittu henkilökunta on osoittautunut erittäin osaavaksi. Kaikki on edennyt aikataulussaan ja työpäällikkö Sami Sairasen sekä vastaavan mestarin Ari Kammosen rooli hankkeen onnistumisessa on ollut keskeinen. Lisäksi haluan erityisesti korostaa työmaan siisteyttä ja turvallisuutta, jota Kammosen johdolla on hoidettu aivan esimerkillisesti.

Lujatalon työpäällikkö Sami Sairanen iloitsee Kipinän työmaan hienosta etenemisestä.
– Yhteistyö pääurakoitsijan, rakennuttajan ja suunnittelijoiden kanssa on ollut koko hankkeen ajan erittäin eteenpäin vievää. Lisäksi haluan antaa tunnustuksen työmaan vastaavalle mestarille Ari Kammoselle, jonka johdolla työmaa on ollut koko rakennusajan ajan turvallinen, laadukas ja erittäin siisti.

 

Hyvinkään kaupungin tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja Marko Hytösen mukaan koronasta huolimatta työmaa on edennyt aikataulussaan. – Lujatalolta tuli selvät ohjeet, joilla edettiin. Tilaajana on ollut helppo todeta, että suunniteltu toimintatapa on ollut selkeä ja toimiva.

Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila kiitti puheenvuorossaan kaikkia Kipinän hankkeessa mukana olevia toimijoita.

Lujatalon suunnittelujohtaja Niila Aunio totesi puheenvuorossaan, että Kipinän työmaata on ollut toteuttamassa iso ryhmä ammattitaitoisia alan ihmisiä. – Yhteistyö on pelannut loistavasti, työmaa on ollut meillä Lujatalossa turvallisin ja varmasti myös yksi siisteimpiä. Meillä tätä on pidetty esimerkkinä erinomaisesti hoidetusta työmaasta.

Lisää uutisia