X
Julkaistu: 04.12.2020

Lujatalo pokkasi palkintoja kaksin kappalein Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa!

Lujatalon tekemälle Mikkelin Virastotalon remontille kunniaa Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa. Remontti voitti konsernisarjan parhaan korjausrakentamistyömaan palkinnon. Lujatalo sai myös jaetun ykköspalkinnon konsernisarjan Paras runkovaiheessa oleva työmaa -sarjassa.

Lujatalo Oy:n Mikkelin Virastotalon remontti on voittanut konsernisarjan parhaan korjausrakentamistyömaan palkinnon. Lujatalo remontoi Virastotalon 5. ja 6. kerroksen sekä ilmanvaihtokonehuoneen.

Konsernisarjan paras runkovaiheessa olevan työmaan ykköspalkinto jaettiin kahden yrityksen, Lujatalo Oy:n ja Rakennusliike Lapti Oy:n kesken. Lujatalo pärjäsi Joensuun Uuden Konservatorion ja SYK peruskorjaustyömaallaan.

Itä-Suomen työturvallisuuskilpailu oli tänäkin vuonna erittäin kovatasoinen ja kärjen tulokset ennätyksellisen korkeita.

Lujatalo on osallistunut työturvallisuuskilpailuihin siitä alkaen, kun niitä on järjestetty. Hyvä sijoittuminen pohjautuu työturvallisuuspäällikön Ville Vatasen mielestä määrätietoiseen ja pitkäjänteiseen turvallisuustyöhön kaikilla organisaation tasoilla ja kaikessa tekemisessä.

– Työturvallisuuden täytyy olla näkyvä osa yrityksen toimintaa. Johdon täytyy olla tietoinen siitä, mitä kentällä tapahtuu ja missä mahdolliset riskit realisoituvat, Vatanen painottaa. Vatanen kiittää Lujatalon rakennustyömaata Mikkelin Virastotalolla, sen vastaavaa työnjohtajaa Timo Hämäläistä sekä kaikkia hankkeen rakentamiseen osallistuneita ammattilaisia.

– Vaatii erittäin hyvää asennetta monessa portaassa, jotta turvallisuuskulttuuri kehittyy niin pitkälle, kuin mitä se on voittajatyömaalle kehittynyt.

Työturvallisuuskilpailussa parhaan runkovaiheen työmaan palkinnon voittaneen Joensuun uuden konservatorion vastaava työnjohtaja Mika Lehvonen korostaa työvaiheiden oikea-aikaisuutta yhtenä työturvallisuutta edistävänä tekijänä. Isossa kohteessa ja rakennuksen runkovaiheessa työturvallisuusseikat korostuvat. – Suojaukset, kaiteet, aukkosuojat ja kulkutiet tulee olla tehtyinä, ennen kuin jatkotyövaiheita voidaan viedä turvallisesti eteenpäin, Lehvonen sanoo. Jokainen työntekijä kantaa kortensa kekoon.

– Olemme myös kannustaneet työntekijöitämme työturvallisuushavaintojen tekemiseen. Niiden avulla pyritään löytämään ja korjaamaan sellaiset paikat tai tilanteet, joissa tapaturmia saattaisi syntyä. Tällä samalla meiningillä pyrimme jatkamaan, Lehvonen vakuuttaa.


Lisätietoja:
Työturvallisuuspäällikkö Ville Vatanen, p. 044 585 2527, ville.vatanen@luja.fi
Kuvat Mikkelin virastotalon hankkeesta

 

 

Julkaistu: 25.11.2021

Lujatalo on valittu toteuttamaan Vantaan vankilan lisärakennus

Lujatalo on voittanut Vantaan vankilan lisärakennuksen toteutuksen. Allianssimallina toteutettava lisärakennushanke on kooltaan noin 12 000 brm2 ja hinta-arvio on noin 56 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Senaatti‐kiinteistöt ja hankkeen käyttäjä on Rikosseuraamuslaitos (RISE). Lisäksi tehdään muutostöitä noin 1500 neliömetriä.

Lue lisää
Lisää uutisia