X
Julkaistu: 11.02.2021

Varma valitsi Lujatalon vuoden 2021 rakentajakumppaniksi

Työeläkeyhtiö Varma palkitsi vuoden 2021 rakentajakumppanina Lujatalo Oy:n. Lujatalo palkittiin erinomaisesti sujuneen Varman ja rakennusliikkeen välisen yhteistyön ansiosta. Varma, joka on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista ja rakennuttajista, jakaa rakentajakumppanitunnustuksen vuosittain.

Varmalla on käynnissä lukuisia rakennushankkeita erityisesti pääkaupunkiseudulla. Lujatalo toteuttaa parhaillaan kahden Varman asuntohankkeen rakennustöitä Neilikkatie 4:ssä Vantaan Tikkurilassa sekä Puuvillatehtaankatu 6:ssa Tampereella. Neilikkatiellä kyseessä on Varman täydennysrakennushanke, johon Lujatalo rakentaa Varmalle 117 uutta syksyllä 2021 valmistuvaa vuokra-asuntoa. Puuvillatehtaankadun hankkeessa Varma on rakennuttamassa yhteensä 364 uutta vuokra-asuntoa Tampereen ydinkeskustaan Finlaysonin alueen kupeeseen lähivuosien aikana.

– Molempien käynnissä olevien hankkeiden osalta voin todeta, että Lujatalo ei ole näissä hankkeissa mukana pelkkänä sopimusosapuolena vaan myös kumppanina. Hankkeissa yhteistyö on toiminut erinomaisesti: keskusteluyhteys on ollut koko ajan rakentava ja mahdolliset ongelmat on ratkottu hyvässä yhteisymmärryksessä. Huolimatta hankkeiden maantieteellisestä sijainnista eri puolilla Suomea ovat kokemukset molemmissa yhtäläiset. Tämä kertoo Lujatalon sisäisen toimintamallin ”Yhdessä rakentaen” onnistuneesta jalkauttamisesta eri alueyksiköihin, kertoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

– Kiitämme Varmaa vuoden rakentajakumppanitunnustuksesta. Meille kunnianosoitus merkitsee paljon, sillä toiminnassamme yksi tärkeä painopiste on kumppanuuden vaaliminen rakennushankkeissa mukana olevien osapuolten kanssa. Kumppanuus merkitsee meille aitoa kuuntelemista ja asioiden eteenpäin viemistä yhteisesti sovittuun suuntaan. Arvostamme palkintoa suuresti ja toivomme Varman kanssa yhteisiä hankkeita jatkossakin, kiittää Lujatalo Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen.

Varman rakennusinvestoinnit jatkuvat huomattavina lähivuodet
Varma järjesti rakentajakumppaneille 11.2.2021 vuotuisen tilaisuuden, jossa käsiteltiin ajankohtaisia rakennushankkeita ja Varman kiinteistösijoitustoimintaa. Pääkaupunkiseudulla Varmalla on parhaillaan käynnissä mm. useita hotelli- ja asuntohankkeita.

– Hotellihankkeista käynnissä on Helsingissä Hotelli Tornin peruskorjaus ja Annankadun hotellikonversio. Toimistorakentamista on käynnissä mm. Helsingin keskustassa ja asuntorakentamista sekä Tikkurilassa että Tampereella. Uusikummun koululle on kevään aikana käynnistymässä liikuntahallin sekä useamman asuntohankkeen rakennustyöt, sanoo Varman kiinteistösijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

– Meillä on käynnissä useita kaavahankkeita, joista Keilaniemen Portin toimistohankkeen kaava hyväksyttiin Espoon kaupunginvaltuustossa tammikuussa. Myös Katajanokan Laiturin kaavahanke Helsingissä kuten myös Kutomotien-hanke Helsingin Pitäjänmäellä etenevät, Sari Raunio kertoo.

Pääkuvassa: Sari Raunio on Varman kiinteistökehitysjohtaja ja Tomperi Varman kiinteistösijoitusjohtaja

 

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia