X
Julkaistu: 24.03.2021

Vuoden 2020 turvallisuus pähkinänkuoressa

Yleisellä tasolla turvallisuus Lujatalolla kehittyi vuonna 2020 positiiviseen suuntaan. Esimerkiksi turvallisuushavaintojen määrä nousi tuhansilla havainnoilla ja suurin osa työmaista saavutti kuukausitavoitteensa havaintojen suhteen. Suurin osa Lujatalon työmaista oli täysin tapaturmattomia.

Turvallisuushavainnoilla ja ihmisten asennemuutoksella on ollut vaikutusta tapaturmataajuuteen, joka on käynyt vuoden mittaan ennätysmatalalla tasolla hipoen ajoittain tiukkana pidettyä kympin rajaa. Lujatalon oman henkilöstön LTI-tapaturmataajuus oli vuonna 2020 12,6 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden. 

Erityisen positiivista kehitystä on havaittavissa tapaturmien tutkimisessa ja tätä kautta tapahtuvassa virheistä oppimisessa. Henkilöstömme on ilahduttavan hyvin sisäistänyt työturvallisuuden merkityksen ja tutkinnat on valmisteltu erinomaisesti. Myös kaikkien vahinkojen ja tapaturmien ilmoittamisessa on noudatettu asetettuja sääntöjä kiitettävän huolellisesti. Tästä lämpimät kiitokset turvalliseen työhön sitoutuneille lujalaisille. 

Aivan vuoden lopussa saimme myös julkista tunnustusta työstämme, kun Lujatalo pokkasi kaksi palkintoa Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa. Lujatalon toteuttama Mikkelin Virastotalon remontti voitti konsernisarjan parhaan korjausrakentamistyömaan palkinnon. Lujatalo jakoi toisen yrityksen kanssa konsernisarjan parhaan runkovaiheessa olevan työmaan ykköspalkinnon. Kyseessä oli Joensuun uuden konservatorion työmaa. Itä-Suomen työturvallisuuskilpailu oli jälleen tänä vuonna erittäin kovatasoinen ja kärjen tulokset olivat ennätyksellisen korkeita. 

Turvallista alkanutta vuotta 2021!
Ville Vatanen, Lujatalon työturvallisuuspäällikkö

Kolumni on kirjoitettu 16.2.2021 julkaistuun Lujan sidosryhmälehteen ja sitä on päivitetty 10.3.2021.

Lisää uutisia