X
Julkaistu: 10.05.2021

Luja-yhtiöt lahjoittavat miljoona euroa vaikeassa asemassa oleville lapsille ja nuorille

Vastuullinen rakentaja

Luja-yhtiöt lahjoittavat yhteensä miljoona euroa pitkään tukemilleen tahoille, Aseman Lapset ry:lle, Ensi- ja turvakotien liitolle ja SOS-Lapsikylälle. Näin tehdessään Luja haluaa tukea erityisesti lapsia ja nuoria, joille korona-aika on ollut fyysisesti ja psyykkisesti haasteellinen. Lahjoituksen takana ovat kaikki Luja-yhtiöt eli Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy.

Luja-yhtiöillä on hyväntekeväisyystyössä jo useita vuosia jatkunut tukikumppanuus sekä Aseman Lapset ry:n, Ensi- ja Turvakotien liiton että SOS-Lapsikylän kanssa. Nyt tehtävän mittavan lahjoituksen ovat mahdollistaneet Luja-yhtiöiden menneen vuoden erittäin hyvä tulos ja yhtiön taloudellisesti vakaa tilanne.

– Tukemiemme järjestöjen tekemä työ on erittäin arvokasta ja olemme tehneet heidän kanssaan pitkään yhteistyötä perheyhtiömme arvojen mukaisesti. Yhtiöillämme koronavuosi 2020 meni hyvin, mutta yhteiskunnassa vuosi oli monin tavoin vaikea. Haluamme tukea tämän lahjoituksen avulla haastavassa tilanteessa olevia lapsia ja nuoria. Jokainen lujalainen on omalla panoksellaan mahdollistanut tämän lahjoituksen teon tuloksellisen työn kautta, sanoo Lujan hallituksen jäsen ja yksi omistajista Mirja Vainikainen.

Kunkin Lujan tukeman järjestön lahjoituksen käyttökohde suuntautuu konkreettisesti avuntarpeessa olevien lasten ja nuorten auttamiseen.

– Lapset ja nuoret kärsivät poikkeusajan rajoituksista, sillä heidän maailmansa tapahtuu tässä ja nyt. Sosiaaliset, taloudelliset ja henkiset haasteet ovat entisestään korostuneet jo aiemmin vaikeassa tilanteessa olevien perheiden elämässä ja vanhempien väsyminen heijastuu suoraan lasten ja nuorten hyvinvointiin. Lahjoitusrahalla pystymme turvaamaan toimintaamme poikkeusaikana ja sen jälkeenkin lasten, nuorten ja perheiden tukena monin eri tavoin. Olemme äärimmäisen kiitollisia lahjoituksesta, jonka voimme taata menevän koko yhteiskunnan parhaaksi, kiittää Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Koronan aiheuttama poikkeustila ja siitä johtuva perheiden eristyneisyys on lisännyt avun tarvetta. Ensi- ja turvakotien liitto auttoi viime vuonna yli 23 000 henkilöä, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Luja-yhtiöiden mittavalla lahjoituksella voimme auttaa entistä paremmin tukea tarvitsevia vauvoja, lapsia ja heidän perheitään uuteen alkuun, mistä haluamme lämpimästi kiittää Luja-yhtiötä pitkäaikaisena kumppaninamme. Tuki on myös tärkeä osoitus siitä, että lasten ja lapsiperheiden hyvinvointi on meidän kaikkien yhteinen asia. Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin, sanoo Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä.

– Otamme kiitollisina vastaan Lujan suuren lahjoituksen, jonka kohdennamme vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen. Mieleinen harrastus on haastavissa oloissa kasvavien lasten ja nuorten kohdalla merkittävä syrjäytymiseltä suojaava tekijä. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki kohdistuu sitä kipeimmin tarvitseville lapsille ja se on osoittautunut kullanarvoiseksi avuksi jo sadoille perheille. Luja-yhtiöiden ryhtyessä nyt Unelmista totta -harrastustuen pääyhteistyökumppaniksi voimme kehittää toimintamallia aivan uudelle tasolle ja laajentaa sitä merkittävästi, iloitsee SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Mikaela Westergård.

Luja-yhtiöiden sponsorointipolitiikkana on ollut tukea pitkäjänteisesti edellä mainittuja tahoja ja samalla linjalla tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa.

 

Yhteystiedot:

Luja-yhtiöt, brändi- ja viestintäjohtaja Jussi Hirvelä, p. 044 585 2390, jussi.hirvela@luja.fi

Luja-yhtiöt, hallituksen jäsen Mirja Vainikainen, p. 050 350 3975, mirja.vainikainen@luja.fi

Kuva: Luja-yhtiöt, lapset_imagokuva

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia