X
Julkaistu: 27.09.2021

Lujatalo on voittanut Kotkan uuden ammattikorkeakoulukampuksen urakan – urakan arvo on 40 miljoonaa euroa

Lujatalo, XAMK Kotka

Lujatalo ja Kymenlaakson Kampuskiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kotkansaarelle Kantasatamaan rakennettavasta Kotkan uudesta ammattikorkeakouluhankkeesta, XAMK Kotkan Kampuksesta. Hanke tulee valmistuttuaan täydentämään Kotkan kehittyvää satama-aluetta, jossa on jo ennestään käynnissä useita rakennushankkeita. Hankkeen rakennusteknisten töiden kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Lujatalo urakoi Kotkan uuden ammattikorkeakoulukampuksen Kotkan kehittyvälle ja arkkitehtonisesti tavoitteelliselle kantasatamanalueelle. Kampus rakennetaan Merikeskus Vellamon ja suunnitteilla olevan tapahtumakeskuksen läheisyyteen. Hanke toteutetaan tavoitehintaisena jaettuna urakkana. Hankkeen koko on yli 17 000 neliömetriä.

Rakennuttaja on asettanut hankkeelle tavoitteeksi korkeimman mahdollisen RTS-ympäristöluokituksen hakemisen. Rakennuksen suunnittelussa, rakentamisessa ja käytönaikaisessa ylläpidossa huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla ympäristövastuullinen toiminta koko rakennuksen elinkaaren ajalle. RTS-ympäristöluokitus pohjautuu eurooppalaisiin standardeihin ja se sitoo yhteen alan yhteiset hyvät kotimaiset käytännöt, kuten Sisäilmastoluokituksen, M1-luokituksen, rakennusten elinkaarimittarit, Kuivaketju10:n ja Viherkerroin-menetelmän.

Hankkeen on suunnitellut työryhmä Arkkitehdit NRT Oy ja Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy. Suunnittelun keskiössä ovat energiatehokkuus ja tilojen muuntojoustavuus. Luonnonvaloa tiloihin tuovat suuret lasipinnat ja viherkatto suodattaa UV-säteilyä ja tasaa sisälämpötilaa sekä kesällä että talvella. Katolle rakennetaan myös kattoterassi, josta avautuu näkymät merelle. Poikkeuksellisen pitkä, yli 100 juoksumetriä pitkä, yhteen suuntaan kaatava vesikattolape luo rakennukseen yhtenevän ja näyttävän muodon sekä julkisivun.

Rakenteellisesti merkittävä erityspiirre on myös rakennuksen paikallavalettu, jälkijännitetty runko.

– Hanke on Lujatalon Kaakon yksikölle hyvin merkittävä, olemme iloisia, että pääsemme rakentamaan tätä Kotkallekin merkityksellistä hanketta, sanoo Lujatalon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Mikko Seppä. Myös Lujatalon Kotkan työmaahenkilöstö ottaa ilolla vastaan paikallisen rakentamisen hankkeen vuosien toisille paikkakunnille suuntautumisen sijaan, Seppä jatkaa.

– Uuden kampuksen rakennushanke on tärkeä sekä ammattikorkeakoululle että koko Kotkan kaupungille.  Kantasataman uudet tilat muodostavat keskenään kokonaisuuden, jossa osa tiloista on yhteiskäytössä. Kampuksella ja viereen rakennettavalla tapahtumakeskuksella on mm. yhteinen aulatila sekä ravintola, jota käyttävät myös ammattikorkeakoulun opiskelijat. Uusi kampus tuo Kotkan keskustaan pari tuhatta opiskelijaa kaupunkikuvaa elävöittämään, sanoo Kymenlaakson Kampuskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Tero Tallinen.

Rakentaminen aloitetaan syyskuun lopulla ja uusi kampus valmistuu lokakuussa vuonna 2023.

 

Yhteystiedot
Lujatalo Oy
aluejohtaja Mikko Seppä, mikko.seppa@luja.fi p. 044 585 2688

Kymenlaakson Kampuskiinteistöt Oy
toimitusjohtaja Tero Tallinen, tero.tallinen@xamk.fi p .044 702 8220

Kuvat: Havainnekuvat hankkeesta

Lujatalo XAMK Kotka

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia