X
Julkaistu: 12.10.2021

Lujatalo rakentaa Servican uudet toimitilat Kuopioon

Lujatalon ja LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n muodostama ryhmittymä on voittanut Servica Oy:n uusien toimitilojen rakentamishankkeen Kuopion Haapaniemeen. Hankkeen laajuus on n. 6200 brm2.

Omistajilleen ruokapalveluja, puhtaus- ja välinehuoltoa, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpitoa sekä logistiikan palveluita tuottavan Servica Oy:n hallitus valitsi 7.10.2021 Lujatalon ja LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n muodostaman ryhmittymän Servican uusien toimitilojen rakentajaksi ja vuokranantajaksi. Uusiin toimitiloihin siirtyvät tammikuussa 2023 Servican keskusvarasto, apuvälinehuolto, kiinteistöpalvelut ja hallinto. Toimitilojen tilahankkeeseen ryhdyttiin, koska nykyinen vuokrasopimus päättyy tammikuussa 2023.

Kilpailullisen neuvottelumenettelyn vertailuperusteissa painotettiin Servican toiminnan kannalta merkittäviä asioita; erityisesti logistiikan toimivuutta, tehokkaita ja tarpeen mukaisia sekä muuntojoustavia tiloja, energiatehokkuutta ja ympäristövastuullisuutta.

– Kilpailullinen neuvottelumenettely sopi hyvin tähän hankkeeseen, koska tarjousaikataulu oli suhteellisen tiukka. Jokainen konsortio pystyi etsimään itselleen sopivat tuotantomenetelmät ja yhteistyö tilaajan kanssa sujui hyvin koko kilpailuvaiheen ajan. Lisäksi meillä oli kaikilla yhteinen tavoite suunnitella hankkeesta ympäristöystävällinen, ja siihen onkin tulossa mm. maalämpö. Lisäksi hankkeelle haetaan RTS-ympäristösertifikaatti, sanoo Lujatalon hankekehityspäällikkö Reijo Takkinen.

Hankkeessa käytetään RTS-ympäristötyökalua, jonka avulla tuleva vuokranantaja voidaan sitouttaa tekemään energiatehokkaita ja ympäristövastuullisia ratkaisuja. Hankinnassa hinnan painoarvo oli 40 % (kuukausivuokra) ja laadun 60 % (sijainti 15 %, rakennus 15 %, tontti 15 %, ympäristövastuullisuus 15 %). Uuden toimitilan pääenergiamuotoina ovat maalämpö ja aurinkolämpövoimala, jotka pienentävät energiaan meneviä kustannuksia noin 50 % verrattuna nykyisiin energiakustannuksiin.

– Tämän hankkeen myötä Servicalle saadaan logistisesti hyvältä paikalta ympäristöystävälliset ja toimivat tilat hiukan nykyistä pienemmillä kustannuksilla. Toimitila mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja keskusvaraston mahdollisen laajentamisen tulevaisuudessa. Pystymme tarjoamaan henkilöstölle terveelliset ja turvalliset tilat hyvien liikenneyhteyksien varrella, mikä mahdollistaa joukkoliikenteen käytön sekä työmatkapyöräilyn, toteaa Servican toimitusjohtaja Kirsi Kokkonen.

Toimitilan toiminnallinen suunnittelu käynnistyy lokakuun aikana ja rakentaminen käynnistyy joulukuussa 2021. Kohteen työllistävä vaikutus on noin 40 henkilötyövuotta.

 

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy
Reijo Takkinen hankekehityspäällikkö, reijo.takkinen@luja.fi, p. 044 585 2632
Matti Pätynen aluejohtaja, matti.patynen@luja.fi, 044 5852670

 

Kuvat: Havainnekuva hankkeesta

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia