X
Julkaistu: 24.11.2021

Lujatalo rakentaa Jalasjärven uuden koulukeskuksen 18 miljoonalla eurolla

Lujatalo on voittanut Pohjanmaalla Kurikan kaupungissa sijaitsevan Jalasjärven koulukeskuksen KVR-urakan, jossa se rakentaa kolme uutta erillistä koulurakennusta ja purkaa yhden vanhan rakennuksen. Lisäksi urakkaan kuuluu peruskorjaus nykyiseen koulun ruokalasiipeen, jonne saneerataan alakoulun tiloja. Hankkeen arvo on noin 18 miljoonaa euroa. Tilaajana on Kurikan kaupunki.

Jalasjärvelle rakennettavan uuden yläasteen rakentajaksi on valittu Lujatalo Oy. Uuden yläasteen lisäksi rakennetaan rakennus kädentaidon luokille sekä uusi liikuntahalli. Liikuntasalin yhteydessä tehdään uudet iv-konehuoneet, jotka palvelevat nykyistä suurkeittiötä. Urakan yhteydessä tehdään myös saneeraus vanhan keittiön ja ruokasalin osuudella. Yhteensä rakennusalaa on noin 7700 bruttoneliömetriä.

Uudet koulurakennukset ja purettava rakennus sijoittuvat monimuotoiselle koulualueelle, jossa samalla alueella ovat toimintaansa jatkavat Jalasjärven lukio sekä Kirkonkylän ala-aste. Rakentamisen ajan Jalasjärven koulu toimii väistötiloissa vanhan yläasteen vieressä.

– Me ryhdymme rakennusprojektiin innolla, hanke on meille mielenkiintoinen ja tärkeä. Haastavuutta hankkeeseen tuo rakentaminen toiminnassa olevien koulurakennusten vieressä. Työtä tehdään vaihe kerrallaan. Työt alkavat purettavien rakennusten osalta raskaspuruilla, jonka jälkeen siirrymme uusien rakennusten pariin, kertoo Lujatalon Pohjanmaan yksikön työpäällikkö Vesa Väliniemi.

– Jalasjärven koulukeskushanke kilpailutettiin normaalina julkisena rakennushankkeena. Lujatalon ammattitaito projektijohtamisessa, toimitusketjujen hallinnassa ja KVR-projektien suunnittelussa on toiminut hyvin Kurikan kaupungin meneillään olevassa Tuiskulan alakouluhankkeessa, toteaa Kurikan kaupungin tekninen johtaja Jari Akkanen.

Lujatalo rakentaa Kurikan kaupungille myös toista kouluhanketta KVR-urakkana. Kyseessä on 4700 brm2 Tuiskulan alakoulu, joka valmistuessaan tarjoaa opinahjon 120 oppilaalle.

Jalasjärven koulukeskushankkeella on Pohjanmaan alueelle merkittävä työllistävä vaikutus, se työllistää noin 50-60 henkilöä. Hankkeen rakentaminen aloitetaan helmikuussa 2022 ja se valmistuu lokakuussa 2023.

 

Lisätiedot: Lujatalo Oy, Vesa Väliniemi, vesa.valiniemi@luja.fi, p. 044 585 2964
Kuvat: Havainnekuva hankkeesta

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia