X
Julkaistu: 14.12.2021

Lujatalo on voittanut Kirkonkylän kampuksen rakentamisen Tuusulassa

Lujatalo Oy ja Tuusulan kunta ovat 8.12.2021 allekirjoittaneet sopimuksen Tuusulan Kirkonkylän kampuksen rakentamisesta. Hankkeessa Lujatalo rakentaa koulu- ja päiväkotikampuksen, jossa samassa rakennuksessa toimivat sekä suomen- että ruotsinkieliset koulut että päiväkoti. Urakkamuotona on jaettu-urakka ja sen rakennusurakan arvo on n. 21 miljoonaa euroa (alv 0%). Rakennuttajana hankkeessa toimii Tuusulan kunta.

Tuusulaan rakennettavan uuden Kirkonkylän kampuksen rakentajaksi on valittu Lujatalo Oy. Hankkeessa Lujatalo rakentaa vanhan koulun tilalle suomen- ja ruotsinkielisen koulun sekä päiväkodin samaan rakennukseen. Kampukseen tulee opiskelutilat 450 koulun oppilaalle ja yhdeksälle päiväkotiryhmälle eli noin 190 lapselle. Henkilöstön määrä on noin 70 henkilöä.

Uuden kampuksen rakentamisen yhteydessä puretaan tontilla olevat sisäilmaongelmainen vanha koulu ja asuinrakennus. Nykyisen jo käytöstä poistetun Kirkonkylän koulun oppilaat ovat jo aiemmin siirtyneet lähistölle väistötiloihin.

Koulutontin pohjoispuolella sijaitsee golfkenttä, länsipuolella Järvenpääntie ja eteläpuolella Tuusulantie. Osana urakkaa toteutetaan piha-alueiden melusuojaus meluvallein ja -aidoin.

Kyseessä on kaksikerroksinen koulu ja päiväkotirakennus, jonka suunnittelussa on käytetty kestäviä ja koeteltuja ratkaisuja. Runko koostuu teräs- ja betonielementeistä ja ulkoseinät ovat pääosin kennotiiliharkoista, jotka rapataan.

– Kirkonkylän kampus on meille Lujatalolla hyvin mieluinen hanke. Koulurakentaminen on ominta osaamistamme, ja tähän hankkeeseen meillä vapautuu sopivasti luottotiimi, sanoo Lujatalon tuotantojohtaja Marko Saloranta.

Rakennustyöt tehdään soveltuvin osin sääsuojan alla niin, ettei kosteudelle alttiit rakenteet pääse missään vaiheessa kastumaan. – Haluamme tässä hankkeessa korostetusti keskittyä kosteustekniseen laadunhallintaan. Varmistamme, että aikanaan uuteen kouluun muuttavat oppilaat, päiväkotilapset ja henkilökunta pääsevät varmasti terveelliseen ja kestävästi rakennettuun oppimisympäristöön, kertoo Lujatalon työpäällikkö Tero Määttä.

Tuusulan Kirkonkylän kampushankkeen työllistävä vaikutus on merkittävä, arviolta noin 200 henkilötyövuotta työmaalla ja välillisesti paljon enemmän huomioiden esivalmistaminen ja suunnittelu.

Hankkeen rakentaminen aloitetaan joulukuussa 2021 ja se valmistuu syyslukukaudeksi 2024.

 

Lisätiedot: Lujatalo Oy,
Tuotantojohtaja Marko Saloranta, marko.saloranta@luja.fi, p. 044 585 2871
Työpäällikkö Tero Määttä, tero.maatta@luja.fi, p. 044 585 2823

Kuvat: Havainnekuva hankkeesta, lähde Arkkitehtitoimisto LPV Oy

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia