X
Julkaistu: 18.05.2022

Työmaakuulumisia turvallisuusviikolla

Henri Kakko, Lujatalo

Työturvallisuusviikon aikana Lujatalon työmailla kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen työskentelyyn. Kyselemme viikon aikana työmailla työskenteleviltä, miten turvallisuusviikko on sujunut ja mitä ajatuksia se herättää. Ääneen pääsevät työmaiden työntekijät ja työnjohto.

Vuorossa Kuopion Vuorihelmen työmaalla työskentelevä työnjohtoharjoittelija Henri Kakko. Henri opiskelee toista vuotta Savonian ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi tuotannon puolelle suunnaten. 

– Työturvallisuusviikko on meidän työmaalla otettu huomioon siten, että kiinnitämme erityisen paljon huomiota kaikkeen työturvallisuuteen liittyvään. Meillä on tapana pitää maanantaisin turvavartti, jossa ohjeistetaan työntekijöitä ottamaan aktiivisesti työturvallisuushavaintoja ja muutenkin kiinnittämään omassa työskentelyssä huomiota turvalliseen työskentelyyn, niin kuin jokaisessa työpäivässä muutenkin. 

Yleisesti työturvallisuuden näkökulmasta tällä työmaalla on onnistuttu hyvin. TR-mittauksia tehdään joka viikko, ja mittaustulokset ovat pysyneet hyvinä. Muutenkin putoamissuojaukset ja kulkutiet ovat kunnossa.

Tällä hetkellä meillä on menossa runkovaihe, joten putoamissuojauksiin ja aukkosuojauksiin kiinnitetään eritystä huomiota kaikkien, työntekijöiden sekä työnjohdon, puolelta.

Erityisen ylpeä työturvallisuuden saralla voisin sanoa olevani sijoituksestani Lujatalon työturvallisuushavaintokilpailussa. Vuonna 2020 toimin työnjohtoharjoittelijana Varkauden terveyskampuksen työmaalla ja sijoituin kilpailussa toiseksi.

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia