X
Julkaistu: 19.05.2022

Helsingin Jollaksen työmaalla 0 tapaturmaa

Jollas 0 tapaturmaa

Kauniilla paikalla kangasmetsän keskellä ja lähellä merta sijaitseva Helsingin kaupungin asuntojen vuokrakohde on läpikäynyt juuri puolitoista vuotta kestäneen ja noin seitsemän miljoonaa euroa maksaneen peruskorjauksen. Jollaksentien varteen levittäytyvät vuonna 1992 rakennetut ja kosteusongelmista kärsineet 52 rivitaloasuntoa ovat nyt kunnostettu niin pintojen kuin putkistojenkin osalta. Pihat ja lasten leikkipaikat ovat myös uudistettu ja siistitty. Luovutuspäivä tilaajalle on aivan kulman takana, muutaman päivän päässä.

Työmaalla on työskennelty koko peruskorjauksen ajan vailla yhtään tapaturmaa. Miten siinä on onnistuttu? Kohteen työpäällikön Mika Marttilan mukaan työturvallisuus kulkee käsi kädessä henkilöstön asenteen, oikeiden/turvallisten toimintapojen ja työmaan siisteyden kanssa. Tapaturmaton toiminta edellyttää yhteen tavoitteeseen tähtäävää toimintaa johdosta aliurakoitsijaan asti.

– Turvallinen työmaa lähtee meidän omasta työnjohdostamme, henkilöstöstämme ja aliurakoitsijoista, joiden vastuulla työmaan turvallisuus on. Kun asenne on kohdallaan sekä kulkuväylät ja työmaa kunnossa ja siisteinä, niin sitä kautta minimoimme kaikki mahdolliset tapaturmat.

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia