X
Julkaistu: 19.05.2022

Technopolis valmistuu työturvallisesti

Työturvallisuusviikko Lujatalo

Lujatalon urakoima Technopoliksen työmaa Espoon Otaniemessä edistyy turvallisen tekemisen tahdissa.

– VTT:n käyttöön tuleva tutkimustalo on kokonaan laboratoriota ja se sisältää erittäin vaativaa talotekniikkaa. Tämä kaikki vaatii poikkeuksellista rakentamisjärjestystä, kertoo työmaan vastaava mestari Ari Kammonen.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee muun muassa nestetyppijärjestelmä, joten typpisäiliöt ja -putkistot täytyy huomioida erikseen.

– Taloon tulee esimerkiksi 14 erilaista kaasua ja juuri kaikkiin näihin erityispiirteisiin on varattava erikseen aikaa.

Ukrainan tilanne tuo napakan kokoiselle työmaalle omat haasteensa.

– Olemme Ukrainan sodan takia joutuneet tilaamaan joitakin vasta myöhemmin tarvitsemiamme rakennustuotteita jo ennakkoon työmaalle, kertoo Kammonen.

Kun tilaa on vähän, on entistä tärkeämpää, että työturvallisuudesta huolehditaan. Aihetta pidetään yllä aktiivisella keskustelulla sekä päivittäisillä työturvallisuuskierroksilla.

– Hyvällä ilmapiirillä on keskeinen vaikutus turvalliseen työhön. Mitä enemmän saamme työmaalla työskentelevät keskustelemaan turvallisesta työstä, sen parempi. Lisäksi meillä kiertää päivittäin työmaakierros, jossa työmaan johtoon kuuluva henkilö kiertää huolellisesti koko työmaan läpi käyden läpi mahdollisia riskipaikkoja. Tavoitteenamme on luoda sellainen työmaa, jossa tapaturmia ei synny.

Lujatalo Technopolis

Julkaistu: 28.06.2022

Lujatalon rakentamalle hankkeelle Joutsenmerkki-tunnus

Vantaan Veromiehessä juhlistetiin tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa talossa on 145 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA-rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2022

Turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan

Ei ole sama, mitä reittiä rekka työmaalle ajaa tai miten rakennuselementti kiinnitetään nosturin vaijeriin. Joskus turvallisuus – ja jopa henki – on yhden kaiteen tai kypärän varassa. Olennaista turvallisuusajattelussa on aina inhimillisyys, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.  

Lue lisää
Lisää uutisia