X
Julkaistu: 12.09.2022

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen rakentaminen alkaa

Roihupellon teollisuusalueelle nousevan Stadin ammatti- ja aikuisopiston kampuksen rakennustyöt alkavat. Kampus tuo valmistuessaan uudet modernit opetustilat 4 500 opiskelijalle, jotka opiskelevat tällä hetkellä kuudessa eri toimipisteessä. Kampus on valmis joulukuussa 2025.

Opettajat mukana suunnittelussa

Hanke on käynnistynyt suunnitelmien tarkentamisella kevään ja kesän mittaan muun muassa opettajien kanssa järjestetyissä työpajoissa. Rakennuslupa- ja maisematyölupakäsittely on saatu käynnistettyä, ja maisematyölupa on myönnetty hankkeelle.

”Kesän aikana vanhojen rakennusten purkutyöt etenivät suunnitellussa aikataulussa ilman suurempia yllätyksiä ja nyt kun hanke on saanut maisematyöluvan, alkavat maanrakennustyöt pilaantuneiden maiden poistamisella. Ja tämä näkyy alueella suurten koneiden lisääntymisessä tontilla sekä alueen liikenteessä”, projektijohtaja Jari Törnqvist Lujatalolta kertoo.

Uudet tilat tarjoavat uudenlaisen yhteistyön eri tutkintoja opiskelevien kesken. Pelkästään opetusaloja löytyy 16 kappaletta. Kyseessä on merkittävä hanke, joka parantaa koko ammatti- ja aikuisopetuksen laatua ja houkuttelevuutta.

”Loppukäyttäjien kanssa on käyty läpi paitsi kunkin opetusalan omia tiloja, myös monialaista synergiaa, jonka uuden kampuksen tilat mahdollistavat. Tällä menettelyllä halutaan varmistaa mahdollisimman hyvä toiminnallisuus oppilaitoksen arjessa”, pääsuunnittelija Riina Palva Verstas arkkitehdeista kertoo.

Ammatillisen koulutuksen osaajista on kova pula, ja hyvät opetustilat innostavat myös aikuisopiskelijoita suorittamaan lisäopintoja tai uudelleenkouluttautumaan työelämän osaamistarpeiden muuttuessa.

Älykkäitä energiaratkaisuja

Uusi kampus rakennetaan resurssiviisaasti vastaamaan Helsingin hiilineutraaliustavoitteita. Vähintään 15 prosenttia rakennuksen käyttämästä energiasta tuotetaan paikan päällä, ja lämmitys hoituu suuren maalämpövoimalan avulla.

“Merkittävä osa ympäristötavoitteista saavutetaan tekemällä rakennuksesta energiatehokas ja minimoimalla uusiutumattomien luonnonvarojen käyttö. Osa tavoitteista saavutetaan, kun rakennuksen lämmöstä toteutetaan maalämpöä hyödyntäen (1000 kW) ja kiinteistön sähköntarpeesta toteutetaan aurinkosähköpaneeleilla (800 kW)”, talotekniikkapäällikkö Henrik Mansner Lujatalolta kertoo.

Lisätiedot

Lujatalo Oy, rakennuttamisjohtaja Jari Törnqvist, jari.tornqvist@luja.fi, p. 044 585 2918

Uutinen 28.3.2022: Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen toteuttaja valittu – rakennustyöt alkavat kesällä
Uutinen 13.12.2021: Stadin ammatti- ja aikuisopistolle 4500 opiskelijan kampus Roihupeltoon

Lisää uutisia