Lujatalo sai uusia korjausrakentamisen hankkeita Helsingissä – Hankkeiden arvo yhteensä 40 miljoonaa euroa

Tiedote|15.08.2024

Lujatalo on valittu Drumsö lågstadieskolan, Lauttasaaren ruotsinkielisen peruskoulun, perusparannushankkeen urakoitsijaksi Helsingissä. Koulurakennuksen peruskorjausurakan summa on 14,7 miljoonaa euroa. Lujatalo on voittanut myös Juhana-Herttuan tie 7:n noin 23 miljoonan euron perusparannushankkeen. Tilaajana molemmissa hankkeissa on Helsingin kaupunki.

Helsingin Koskelassa sijaitseva Juhana-Herttuantie 7 -hanke koostuu kuudesta erillisestä kerrostalosta, jotka peruskorjataan siten, että talojen kaikki asukkaat muutetaan kerralla väistötiloihin 26 kuukautta kestävän peruskorjausurakan ajaksi. Helsingin kaupungin tilaama urakka toteutetaan kiinteähintaisena kokonaisurakkana päätoteuttajan ollessa Lujatalo. Urakassa uusitaan täysin asuntojen kaikki pinnat, talotekniikka sekä koko vesikatto ja julkisivuista vaihdetaan ikkunat. Juhana-Herttuantie 7 -kohteen on arvioitu valmistuvan syksyllä vuonna 2026.

– Juhana-Herttuan tien korjaushankkeessa hyödynnämme tahtituotantoa tuotannonohjausmenetelmänä. Tahtituotanto on jalostunut aiempien vastaavien hankkeiden myötä ja meillä  ’Lujan tapa tehdä tahtituotantoa’ on vakiintunut sanonta kuvastamaan osaamistamme tällä saralla, kertoo Lujatalon työpäällikkö Arttu Närvänen. Tahtituotanto on erityisen hyödyllinen rakennushankkeissa, joissa aikataulu on tiukka, hankeen laajuus on suuri tai jossa on tarve parantaa työmaan yleistä tehokkuutta ja vähentää hukkaa.

Toinen voitettu korjaushanke on Lauttasaaressa sijaitseva Drumsö lågstadieskola koulurakennuksen peruskorjaus- ja laajennushanke. Drumsö lågstadieskola koostuu 1930-luvulla rakennetusta A-osasta, vuonna 1949 valmistuneesta B-osasta ja vuonna 1987 valmistuneesta C-osasta, joka puretaan ja tilalle rakennetaan uusi siipirakennus. – Hanke ei ole museoviraston suojelema kohde, mutta se on historiallisesti merkittävä, joten käsittelemme sitä, kuten suojeltua kohdetta, kertoo Närvänen. Drumsö Lågstadieskolanin on määrä valmistua toukokuussa vuonna 2026.

Korjausrakentaminen on kestävää rakentamista, jonka merkitystä Lujatalo haluaa strategisesti korostaa. – On hienoa, että tässä haasteellisessa markkinatilanteessa pääsemme käynnistämään kaksi uutta korjausrakentamisen hanketta, joiden työllistävä vaikutus on meille merkittävä ja joissa pääsemme hyödyntämään korjausrakentamisen osaamistamme, Närvänen sanoo.

Lisätietoja:

Lujatalo Oy, tuotantojohtaja Jyrki Tuohimetsä, jyrki.tuohimetsa@luja.fi, p. 044 585 2856
Lujatalo oy, työpäällikkö Arttu Närvänen, arttu.narvanen@luja.fi, p. 044 585 2767

Kuvat: Drumsö lågstadieskola ja Juhana-Herttuan tie 7

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lujatalon urakoima Vantaan vankilan lisärakennus luovutettu etuajassa ja alle budjetin

Rakentamisen turvallisuuskulttuurin kehittämiseen ei tarvita rakettitiedettä

Luja mukana Itämeripäivän vietossa 29.8.2024