Lujatalon rakentama kunnianhimoinen XAMK Kotkan kampus on valmistunut

Tiedote|03.10.2024

Kotkan Kantasatamassa sijaitseva Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) uusi kampus on nyt valmistunut. Pääurakoitsijana toimi Lujatalon Kaakkois-Suomen alueyksikkö, joka toteutti menestyksekkäästi arkkitehtonisesti vaativan ja modernin rakennushankkeen. Kampuksen suunnittelussa on panostettu erityisesti energiatehokkuuteen, muuntojoustavuuteen sekä merenkulun ja simulaatio-opetuksen erityistarpeisiin. 

Valmistunut kampus tarjoaa tilat muun muassa merenkulun 360-asteiselle simulaatiokeskukselle sekä sosiaali- ja terveysalan simulaatioympäristöille, kuten minisairaalalle ja ambulanssihallille. Rakennus on myös energiatehokas, sillä sen viereen on asennettu 26 maalämpökaivoa ja tulevaisuudessa kampus saa energiaa aurinkopaneeleista. Valmistunut Kotkan kampus tarjoaa modernit oppimisympäristöt noin 3500 opiskelijalle.

Rakennuksessa yhdistyvät taidokkaasti lasi, betoni ja teräselementit. Arkkitehtonisesti erityisen huomionarvoinen on ulostyöntyvä, yli 100-metrinen metalliverhoiltu kattolape, joka antaa kampukselle leijuvan ilmeen. Tämä on vaatinut rakentajilta erityisosaamista, sillä tilojen korkeus ja kattoratkaisut toivat toteutukseen omat haasteensa.

Rakennuttajan konsultti Markku Toivola on tyytyväinen lopputulokseen ja yhteistyöhön Lujatalon kanssa. "Yhteistyö on sujunut hyvässä hengessä. Tämä on haastava rakennus, jossa on erittäin korkeat vaatimukset. Lujatalo on onnistunut hyvin.”

Kotkan kampus XAMK pähkinänkuoressa:

  • 16 000 brm², 6 kerrosta
  • 3 tietokoneluokkaa, 23 teoriatilaa, 71 erikoistilaa ja liikuntasali
  • Merenkulun simulaatiokeskus ja sote-alan simulaatiotilat
  • Pääurakoitsija: Lujatalo
  • Rakennuttaja: Kymenlaakson Kampuskiinteistöt Oy
  • Hinta-arvio: 83 miljoonaa euroa

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uuden Tuusulanjärven kampuksen avajaiset  – yhteisöllisyyttä, taidetta ja iloa!

Työturvallisuus – Vaatimusten noudattamisen tärkeys

Sairaaloiden suurhankkeet ovat Lujatalon rakentamisen ydinosaamista – nyt Lahteen rakentuu uusi sairaala