Uuden Tuusulanjärven kampuksen avajaiset  – yhteisöllisyyttä, taidetta ja iloa!

Tapahtuma|08.10.2024

Eilen juhlistimme Lujatalon rakentaman, upean Tuusulanjärven kampuksen avajaisia Tuusulassa. Tilaisuudessa välittyi ilo ja yhteisöllisyys, kun esikoululaiset hurmasivat yleisönsä suloisella esityksellään ja lahjakkaat nuoret musisoivat upeasti. Avajaisissa kuultiin puheita, joissa korostuivat yhteisön ja ystävyyden merkitys: Täällä saman katon alla toimivat suomen- ja ruotsinkielinen päiväkoti ja koulu tiiviissä yhteistyössä, eri ikäluokat rinta rinnan.

Taide on keskeinen osa kampusta. Tilaisuudessa kukitettiin taiteilija Kim Simonsson, joka on luonut kampukselle vaikuttavan Koululainen-pronssiveistoksen. Teos on kunnianosoitus kielille: Veistoksen käden tukiviittoma tarkoittaa viittomakielellä ”Oppia”. Teija-Tuulia Aholan luoma taideteos ’Avartuu’ puolestaan elävöittää melumuuria ja pyöräkatosta.

Tuusulanjärven kampus on todellinen esimerkki innovatiivisesta ja ympäristöystävällisestä oppimisympäristöstä. Kampuksen rakentamisessa otettiin huomioon ympäristöä säästävät ratkaisut muun muassa siten, että puretun Kirkonkylän koulun materiaaleja hyödynnettiin meluvallin ja pysäköintialueen pohjarakenteissa ja rakennus toteutettiin Terve Talo -konseptin mukaisesti, mikä takaa terveellisen ja viihtyisän sisäilman. Kampus lämpenee hiilineutraalilla kaukolämmöllä ja käyttää vihreää sähköä.

Juhlapuheessaan Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen toivotti onnea kampuksen käyttäjille korostaen samalla, kuinka kampus ei ole vain fyysinen rakennus, vaan monimuotoinen tila, joka tukee yhteisöllisyyttä ja erilaisia oppimistapoja. – Tämä hanke symboloi sitä, mihin päästään, kun tavoitteet ovat yhteiset ja yhteistyö sujuu saumattomasti, Savolainen kiitti.

Tuusulanjärven kampus itsessään on todellakin malliesimerkki saumattomasta yhteistyöstä. Koko kampus valmistui etuajassa ja luovutettiin nollavirheluovutuksena käyttäjille.

Kiitos kaikille yhteistyöstä ja lämpimästi onnea kaikille kampuksen käyttäjille!

Kuvissa:
Taiteilija Kim Simonsson
Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä ja sivistysjohtaja Tiina Simons
Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen
Opettaja Kajsa Salmela

Sinua saattaisi kiinnostaa

Työturvallisuus – Vaatimusten noudattamisen tärkeys

Lujatalon rakentama kunnianhimoinen XAMK Kotkan kampus on valmistunut

Sairaaloiden suurhankkeet ovat Lujatalon rakentamisen ydinosaamista – nyt Lahteen rakentuu uusi sairaala