X

Elinkaarihankkeet

Elinkaarimallin mukaisesti rakennetut hankkeet ovat viime vuosina lisääntyneet myös Lujatalon palvelutarjonnassa. Elinkaarihankkeissa Lujatalo ottaa täyden vastuun asiakkaalle rakennettavan kiinteistön sekä kiinteistötekniikan suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta. Lujatalo haluaa olla asiakkaan valittu kumppani suunnitteluvaiheesta aina elinkaaren loppuun eli purkamiseen asti.

Etuja elinkaarimallilla

Elinkaarimalli mahdollistaa tilaajille hankkeiden tavanomaista nopeamman toteutuksen, innovatiiviset toteutusratkaisut ja sovitun mukaiset laadukkaat palvelut sekä sopimusajalta ennakoitavat kustannukset. Malli perustuu tilaajan ja Lujatalon väliseen kumppanuuteen. Elinkaarimallilla varmistetaan tilaajalle käytettävyys ja olosuhteet vuosikymmeniksi eteenpäin.

Elinkaarimallissa painottuu pitkäjänteinen yhteistyö

Lujatalon ensimmäinen elinkaarihanke, vuonna 2016 valmistunut Hämeenkyrön monitoimikeskus on ollut käytössä viisi vuotta (2016-2021). Kohteen käyttäjä sekä ylläpidosta vastaava taho kertovat kokemuksiaan yhteistyöstä.

Lue lisää

Yhteystiedot

Hollmen, Mikko

Toimialajohtaja

044 585 2900
[javascript protected email address]

Viitanen, Erkki

Ylläpidon asiantuntija

044 585 2685
[javascript protected email address]

Paananen, Veli-Matti

Hankekehityspäällikkö

044 585 2909
[javascript protected email address]

Räty, Tero

Asiakkuus- ja elinkaaripäällikkö

044 585 2903
[javascript protected email address]

Referenssit

Rakentaminen käynnissä, valmistuu kesällä 2022 Siilinjärvi

Siilinjärven uusi terveyskeskus

Elinkaarihanke, terveyskeskus

Kohteen tiedot

Hanke toteutetaan elinkaariurakkamuodolla, jolloin Lujatalo vastaa terveyskeskuksen suunnittelun, rakentamisen ja 20 vuoden ylläpitopalvelujen toteuttamisesta sekä kohteen luovutuskuntovaatimusten täyttymisestä.

Uusi terveyskeskus rakennetaan Kasurilantielle nykyisen terveyskeskuksen viereen. Terveyskeskukseen tulee kolmeen kerrokseen vastaanottotoiminnan, suun terveydenhuollon, vuodeosaston, apuvälinehuollon, kuvantamisen, laboratorion, kuntoutuksen ja muiden terveyskeskuksen ydintoimintojen tiloja. Tilat sijoittuvat rakennuksessa toiminnallisiksi kokonaisuuksiksi asioimisen ja liikkumisen helpottamiseksi.

 • Hankkeen investointivaiheen arvo on n. 20 miljoonaa euroa ja koko sopimuksen arvo on yhteensä noin 39 miljoonaa euroa.
 • Uuden terveyskeskuksen laajuus on reilut 6000 brm2.
 • Lisää tietoa hankkeesta >

 

 

Rakentaminen käynnissä, valmistuu 2022 kesällä Helsinki

Puotilan uusi koulurakennus

Elinkaarihanke, koulu

Kohteen tiedot

Puotilan ala-asteen elinkaarihanke on yksi Helsingin kaupungin ensimmäisiä elinkaarimallilla toteutettavia hankkeita. Uusi koulurakennus tulee tarjoamaan nykyaikaiset, terveelliset ja turvalliset uuden opetussuunnitelman oppimisympäristön mukaiset tilat ala-asteen 530 oppilaalle sekä 70 esiopetusryhmäläiselle. Lisäksi se sisältää harrastus‐ ja kokoontumistiloja lähialueen asukkaille. Rakennus on helposti saavutettavissa jalan, pyöräillen ja julkisella liikenteellä. Rakennus toimii keskuksena niin ala‐asteen koululaisille kuin ympäröivälle yhteisölle.

 • Hankkeen investointivaiheen ja palvelujakson arvo yhteensä noin 26 MEUR ja laajuus on noin 5740 brm². 
 • Varsinaiset rakennustyöt ovat alkaneet syksyllä 2020 ja uusi koulurakennus valmistuu 5/2022 siten, että tilat ovat käyttöön otettavissa elokuussa 2022.
 • Lue lisää hankkeesta
Valmistunut 1.3.2021, palvelujakso käynnissä Varkaus

Varkauden Sote-keskus

Elinkaarihanke, toimitilat

Kohteen tiedot

Lujatalon Itä-Suomen alueyksikkö rakentaa elinkaarihankkeena Varkauden uuden SOTE-keskuksen, johon tulee sijoittumaan muun muassa nykyiset kunnan tarjoamat polikliiniset sosiaali- ja terveyspalvelut, erikoissairaanhoidon osastohoito, kuntouttava osastohoito ja psykiatrinen perustason osastohoito sekä akuuttivastaanotto ja päivystys. Uusi SOTE-keskus nousee nykyisen sairaalan tontille Kommilan kaupunginosaan, kauniiseen järvimaisemaan.

 • 55 sairaansijaa (sisältäen 4 valvontapaikkaa)
 • 18 psykiatrisen osaston sairaansijaa
 • Kaikki potilashuoneet yhden hengen huoneita
 • Yli 100 vastaanottohuonetta
 • Laajuus n. 15 150 m²
 • Investoinnin hinta 37,5 miljoonaa euroa
 • Toteuttamistapa, elinkaarimalli
 • Rakentamisen aikataulu: 2019-2021

Lisätietoa hankkeesta Varkauden kaupungin SOTE-keskus-sivulta

Lue lisää
Valmistunut 2016, palvelujakso käynnissä Pirkanmaa

Hämeenkyrön monitoimikeskus

Toimitilat, elinkaarihanke

Kohteen tiedot

 • Lujatalon ensimmäiseen elinkaarihankkeeseen Hämeenkyrön kunnan Kirkonkylän keskustaan valmistui koulu, päiväkoti ja kirjasto.
  Uusi monitoimikeskus tarjoaa 150 kokopäivistä hoitopaikkaa sekä perusopetuksen tilat lähes 300 oppilaalle. Keskukseen rakennetaan lisäksi kansalaisopisto, musiikkiopisto sekä yhteiset liikunta- ja ruokailutilat.
 • Rakennushankkeen kokonaisneliömäärä on 9 500 neliötä.
Lue lisää