X

Elinkaarihankkeet

Elinkaarimallilla rakennetut hankkeet ovat viime vuosina lisääntyneet myös Lujatalon palvelutarjonnassa. Elinkaarihankkeissa Lujatalo ottaa täyden vastuun asiakkaalle rakennettavan kiinteistön sekä kiinteistötekniikan suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta jopa 25 vuodeksi. Lujatalo haluaa olla asiakkaan valittu kumppani suunnitteluvaiheesta aina elinkaarihankkeen luovutukseen asti.

Etuja elinkaarimallilla

Elinkaarimalli mahdollistaa tilaajille hankkeiden tavanomaista nopeamman toteutuksen, innovatiiviset toteutusratkaisut ja sovitun mukaiset laadukkaat palvelut sekä sopimusajalta ennakoitavat kustannukset. Malli perustuu tilaajan ja Lujatalon väliseen kumppanuuteen. Elinkaarimallilla varmistetaan tilaajalle käytettävyys ja olosuhteet vuosikymmeniksi eteenpäin.

Katso video

Elinkaarimallissa painottuu pitkäjänteinen yhteistyö

Lujatalon elinkaarihankkeista osa on ylläpitovaiheessa ja osa rakenteilla. Täältä voit katsoa kumppanihaastatteluita ja lukea yhteistyöstä kumppanin näkökulmasta.

Lue lisää

Referenssit

Rakentaminen käynnissä Helsinki

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampus

Elinkaarihanke, Helsinki

Kohteen tiedot

 • Lujatalo on palveluntuottaja Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampus -hankkeessa.
 • Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, 25 vuoden palvelujaksolla.
 • Laajuudeltaan hanke on noin 44.000 bruttoneliömetriä.
 • Hanke on Lujatalon historian suurin hanke.
Lue lisää
Rakentaminen käynnissä Kuopio

Servican toimitilat

Vuokrahanke, 20 vuoden palvelusopimus

Kohteen tiedot

 • Lujatalon ja LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n muodostama ryhmittymä hoitavat Servica Oy:n uusien toimitilojen rakentamishankkeen Kuopion Haapaniemeen.
 • Hankkeen laajuus on n. 6.200 brm2.
Lue lisää
Valmistunut, palvelujakso käynnissä Kuopio

Siilinjärven uusi terveyskeskus

Elinkaarihanke, terveyskeskus Siilinjärvi

Kohteen tiedot

Hanke toteutetaan elinkaariurakkamuodolla, jolloin Lujatalo vastaa terveyskeskuksen suunnittelun, rakentamisen ja 20 vuoden ylläpitopalvelujen toteuttamisesta sekä kohteen luovutuskuntovaatimusten täyttymisestä.

Uusi terveyskeskus rakennetaan Kasurilantielle nykyisen terveyskeskuksen viereen. Terveyskeskukseen tulee kolmeen kerrokseen vastaanottotoiminnan, suun terveydenhuollon, vuodeosaston, apuvälinehuollon, kuvantamisen, laboratorion, kuntoutuksen ja muiden terveyskeskuksen ydintoimintojen tiloja. Tilat sijoittuvat rakennuksessa toiminnallisiksi kokonaisuuksiksi asioimisen ja liikkumisen helpottamiseksi.

Siilinjärven terveyskeskus on Suomen toinen rakennuskohde, jolle on myönnetty RALA Kuivaketju 10 – status. RALA Kuivaketju10-status on rakennuskohteelle myönnettävä puolueeton ja todennettu osoitus siitä, että sen rakentamisen aikana on noudatettu Kuivaketju10 -toimintamallia koko hankkeen ajan, tilaamisesta käyttöönottoon. RALAn arviointilautakunta voi myöntää statuksen, kun hankkeessa on hyödynnetty systemaattisesti Kuivaketju10 -sähköistä järjestelmää ja muutkin statuksen myöntämisen edellytykset toteutuvat.

 • Hankkeen investointivaiheen arvo on n. 20 miljoonaa euroa ja koko sopimuksen arvo on yhteensä noin 39 miljoonaa euroa.
 • Uuden terveyskeskuksen laajuus on reilut 6 000 brm2.
 • Lisää tietoa hankkeesta >

 

 

Valmistunut, palvelujakso käynnissä Uusimaa

Puotilan uusi koulurakennus

Elinkaarihanke, koulu, Helsinki

Kohteen tiedot

Puotilan ala-asteen elinkaarihanke on yksi Helsingin kaupungin ensimmäisiä elinkaarimallilla toteutettavia hankkeita. Uusi koulurakennus tulee tarjoamaan nykyaikaiset, terveelliset ja turvalliset uuden opetussuunnitelman oppimisympäristön mukaiset tilat ala-asteen 530 oppilaalle sekä 70 esiopetusryhmäläiselle. Lisäksi se sisältää harrastus‐ ja kokoontumistiloja lähialueen asukkaille. Rakennus on helposti saavutettavissa jalan, pyöräillen ja julkisella liikenteellä. Rakennus toimii keskuksena niin ala‐asteen koululaisille kuin ympäröivälle yhteisölle.

 • Hankkeen investointivaiheen ja palvelujakson arvo yhteensä noin 26 MEUR ja laajuus on noin 5740 brm². 
 • Varsinaiset rakennustyöt ovat alkaneet syksyllä 2020 ja uusi koulurakennus valmistuu 5/2022 siten, että tilat ovat käyttöön otettavissa elokuussa 2022.
 • Lue lisää hankkeesta
Valmistunut 1.3.2021, palvelujakso käynnissä Kuopio

Varkauden Sote-keskus

Elinkaarihanke, toimitilat Varkaus

Kohteen tiedot

Lujatalon Itä-Suomen alueyksikkö rakentaa elinkaarihankkeena Varkauden uuden SOTE-keskuksen, johon tulee sijoittumaan muun muassa nykyiset kunnan tarjoamat polikliiniset sosiaali- ja terveyspalvelut, erikoissairaanhoidon osastohoito, kuntouttava osastohoito ja psykiatrinen perustason osastohoito sekä akuuttivastaanotto ja päivystys. Uusi SOTE-keskus nousee nykyisen sairaalan tontille Kommilan kaupunginosaan, kauniiseen järvimaisemaan.

 • 55 sairaansijaa (sisältäen 4 valvontapaikkaa)
 • 18 psykiatrisen osaston sairaansijaa
 • Kaikki potilashuoneet yhden hengen huoneita
 • Yli 100 vastaanottohuonetta
 • Laajuus n. 15 150 m²
 • Investoinnin hinta 37,5 miljoonaa euroa
 • Toteuttamistapa, elinkaarimalli
 • Rakentamisen aikataulu: 2019-2021

Lisätietoa hankkeesta Varkauden kaupungin SOTE-keskus-sivulta

Lue lisää
Valmistunut 2016, palvelujakso käynnissä Tampere

Hämeenkyrön monitoimikeskus

Toimitilat, elinkaarihanke, Hämeenkyrö

Kohteen tiedot

 • Lujatalon ensimmäiseen elinkaarihankkeeseen Hämeenkyrön kunnan Kirkonkylän keskustaan valmistui koulu, päiväkoti ja kirjasto.
  Uusi monitoimikeskus tarjoaa 150 kokopäivistä hoitopaikkaa sekä perusopetuksen tilat lähes 300 oppilaalle. Keskukseen rakennetaan lisäksi kansalaisopisto, musiikkiopisto sekä yhteiset liikunta- ja ruokailutilat.
 • Rakennushankkeen kokonaisneliömäärä on 9 500 neliötä.
Lue lisää

Yhteystiedot

Hollmen, Mikko

Toimialajohtaja

044 585 2900
[javascript protected email address]

Viitanen, Erkki

Ylläpidon asiantuntija

044 585 2685
[javascript protected email address]

Paananen, Veli-Matti

Elinkaariliiketoiminnan päällikkö

044 585 2909
[javascript protected email address]

Räty, Tero

Asiakkuus- ja elinkaaripäällikkö

044 585 2903
[javascript protected email address]